Personal Branding fotografie voor Lisa Portengen

Lisa vertelt…

” Toen het tijd werd om voor mijn bedrijf nieuwe foto’s te maken wist ik het meteen: ik wilde naar Raquel.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik een shoot laten doen en daar had ik al ervaren hoe het is om met Raquel te werken. Ontspannen, liefdevol, rustig.

Ik vind het niet zo prettig om op de foto te gaan. Waar het vandaan komt weet ik niet, want ik sta met gemak op het toneel of voor een filmcamera maar wanneer er een foto van mij gemaakt moet worden, ga ik iets ‘doen’ wat niet werkt. Raquel weet daar heel goed mee om te gaan. Ze blijft me af en toe herinneren aan mijn adem, in ‘waarom doe ik wat ik doe’ en wat ook heel fijn is: ik weet dat ik mij bij haar niet druk hoef te maken of ik (en mijn lichaam) er wel mooi op kom te staan. Zij kent het vrouwenlichaam en al haar pracht zo goed, ik sta echt prachtig op elke foto die ik te zien krijg.

Door haar ogen en camera gezien zie ik er uit zoals ik volgens mij ook echt ben en zonder mijn oordeel eroverheen van wat ik allemaal niet mooi zou vinden.

Ik vind dit heel knap.

– Lisa Portengen –

www.lisaportengen.nl

Social hosted video URL is empty.
Lisa Portengen gefotografeerd door de personal branding fotograaf Raquel Ottens in Amsterdam

Lisa is Liefde, Zij is een ontzettend mooi, liefdevol, oprecht, mens. Een  vrouw die vol creatie zit en dit op een prachtige manier de wereld in brengt zodat er meer opening voor liefde zal ontstaan.

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Een super leuke vrouw verteld mij over Lisa Portengen. Nieuwsgierig pakte ik mijn laptop en begon ik haar naam te typen in Google. Ik kwam terecht bij de website Smart en Sexy, Wat een leuke naam! Mijn nieuwsgierigheid werd enthousiasme en ik had ontzettend veel zin om Lisa te ontmoeten, maar hoe ga ik dat dan doen? Ik begon een mail te schrijven en dacht ik moet bellen, wat onhandig pakte ik mijn mobiel en zocht ik het nummer, de telefoon ging over en ik kreeg een man aan de lijn. Hij vertelde meteen dat ik met een concreet voorstel moest komen want Lisa sprak niet zomaar met iemand af. Ja daar had hij zeker een punt en nu ik deze woorden schrijf snap ik het nog beter, ik krijg nu ook veel leuke berichten van mensen en ze willen allemaal wel een “theetje” komen doen, maar de tijd is zo beperkt en als je dan veel wilt creëren dan is het belangrijk om met zorg je tijd in te delen. Ik begon te denken hoe ik Lisa een concreet voorstel kon doen en dat was een moeilijke gedachte. Ik leef zo vanuit mijn intuïtie en ik voelde gewoon dat wij elkaar moesten ontmoeten maar ja dat zeggen?…. Nee dat voelde raar.

Terwijl we lekker in de zon op het water aan het dobberen waren werd ik gebeld….Het was die man! Ooo spannend want waarom belde hij mij? “Lisa heeft je website bekeken en ze is onder de indruk van je foto’s, ze wil je graag ontmoeten. Wow! wat is dit gaaf! Lisa voelde het ook. En zo zaten we een tijd later aan een heerlijke kop thee in het zonnetje, schaaltjes met aardbeien en nog meer lekkers stond al klaar en een waanzinnig ingrediënt tot een geweldig gesprek, twee mensen die op elkaars golflengte zitten. Lisa was op dat moment hoog zwanger van haar prachtige zoon Kai en we besloten om dit mooie moment nog intenser te maken door een fotoshoot beleving. Niet zomaar een fotoshoot maar een moment van stilstaan bij haar baby en ook bij haarzelf.

Zelf ben ik de gelukkige “bonus moeder” van een 5 jarig meisje die de dochter is van mijn vriend. Dus zelf heb ik geen idee hoe het werkelijk is om te voelen dat er leven in je groeit. Maar wat ik wel weet is dat het zo ontzettend waardevol is om stil te staan en echt even je aandacht naar binnen te richten om zo te voelen waar je staat. Ik stel vrouwen altijd de vraag hoe wil jij jezelf zien? En dit zorgt voor zoveel ruimte en mogelijkheden omdat als jij weet wat je wil vanuit wie jij echt bent, dan is dat mogelijk.

Vrouwen komen hier om weer te ontdekken wat er allemaal zichtbaar mag worden vanuit wie zij echt zijn. En lisa voelde nu ook tijdens de fotoshoot hoe mooi ze eigenlijk echt is tijdens dit moment, ondanks het lichaam wat in zo’n korte tijd enorm is veranderd. Mijn fotografie stijl is altijd afgestemd op de persoon gecombineerd met mijn vrouwelijke touch. Hierdoor werd voor Lisa het vrouw voelen en zien van zichzelf weer helemaal zichtbaar en dat maakt het een prachtige herinnering die meteen gekoppeld wordt aan deze fase in haar leven.  Enkele weken later beviel Lisa van Kai en ontstond er een liefdevolle bubble van  Kai, Karel en Lisa. Bijna een jaar later hadden we weer contact. Lisa voelde dat het weer tijd werd om “naar buiten” te komen. Het was tijd om nu alle puzzelstukjes ineen te laten vallen en er nieuwe bij te gaan pakken. Lisa voelde een intense overgave naar haar grote passie, De Liefde en ging zich neerzetten als De liefdescoach. In dit proces horen natuurlijk ook nieuwe foto’s en zo kwamen onze wegen weer bij elkaar.

Elk moment kun je weer opnieuw kiezen voor de liefde -Lisa-

Ik vind het telkens weer bijzonder om een band op te bouwen met de vrouwen die ik zichtbaar mag maken met mijn fotografie, zij voelen niet als klanten, ik voel zo ontzettend de connectie als een soort vriendschap waarbij we echt samen gaan ontdekken wat mag er nu zichtbaar worden. Dit is telkens zo’n feest! Ik heb hier geen vast protocol voor. Het is iets wat ontstaat omdat ik erg intuïtief werk. Soms voel ik een enorme druk op mijn schouders en zo weet ik dat er blokkades zitten die eerst vrij gemaakt mogen worden. De vrouwen staan er dan ook altijd voor open omdat ze precies op het juiste moment bij mij komen. En dat weten ze omdat ze het voelen. Ook gebeurd er tijdens het inspiratie gesprek veel moois omdat ik de vrouw echt zie. Ik zie wat ze gaan doen en in het gesprek ontdekken we in hoe verre ze dat eigenlijk al weten en ze zich daarvoor geopend hebben. Door zo’n moment van “stil staan” ontstaat er letterlijk ruimte voor wat er zichtbaar mag worden. Soms direct al voelbaar tijdens een gesprek en zeker ook daarna omdat er ineens ruimte is ontstaan. Ik had laatst nog een gesprek met een vrouw die het had over “dromen najagen” Ze vond het zo’n rare uitdrukking en dat had ze goed aangevoeld. We hadden het erover dat dit nog een vrij “mannelijke” manier is van handelen, waar niks mis mee is alleen staat deze vrouw op het punt om veel meer haar “vrouwelijke” energie te openen en daarom gaan er ineens andere dingen opvallen, zoals “je dromen najagen” raar eigenlijk. De manier waarop het altijd haar waarheid was klopte niet meer met dat wat er zichtbaar mocht worden in haar. Want je kan ook je dromen moeiteloos laten ontstaan en we hadden hier een super mooi gesprek over. Lisa wist al heel erg goed wat ze wilde en wist dat ik haar en dit gevoel in beeld kon laten zien.

Elke fotoshoot een stap dieper in de totale overgave van jezelf mogen zijn

Lisa vond het nog spannend om zich te laten zien voor de camera. Een vrouw die een prachtige verschijning is, succesvol, een geweldig gezin, mooie mensen om haar heen. Alles zit mee en ze laat haarzelf moeiteloos horen op een podium of voor een film camera. De foto camera triggert iets wat niet relaxt voelt, daarbij kan ze geen geluid maken, het is een stil beeld en alleen haar uiterlijk zal laten zien wie ze is. maar natuurlijk is het niet alleen haar uiterlijk, het is haar energie net zoals ze die in alles wat ze doet voelbaar is voor anderen. Voor Lisa voelt het gefotografeerd worden niet natuurlijk en wordt ze door de “stilte” heel erg naar naar hoofd getrokken. Daardoor is het moeilijk om haar zachte liefdevolle schoonheid te zien en voor haar om op dat moment te voelen. Wat Lisa ervaart geldt voor zoveel mensen. Zoveel mensen voelen op hun eigen manier een bepaalde onrust wanneer ze gefotografeerd worden. Ik moet dan denken aan het verhaal van de aapjes die wetenschappers hebben getest. Ze hadden een banaan neergelegd die alleen te bereiken was via een trappetje. De apen ontdekten het natuurlijk al snel en konden gemakkelijk bij dit lekkers. Toen begonnen de wetenschappers elke keer als de aap het trapje opklom en de banaan wilde pakken hem er met een waterstraal af te spuiten. Het werd niet meer mogelijk om bij deze overheerlijke banaan te komen en het was ook niet relax.

De apen hielden er mee op en deze wetenschappelijke test ging echt over jaren en generaties, toen er zelfs geen aap meer was die ooit van de trap was afgespoten met een harde waterstraal, ging er nog steeds geen aapje de trap op om de banaan te pakken. Er zat iets diep in het onbewuste van de apen zonder dat ze echt wisten wat het was en dit hebben wij ook met van alles. Wat het precies is bij ons is zeker interessant. Veel gebeurd in dit leven al wanneer je bijv.  als kind wordt gefotografeerd en je even stil moet zitten of normaal moet doen. Onbewust krijg je het gevoel dat je niet goed bent als je jezelf bent. En daardoor wordt deze onrust voelbaar als er weer een camera voor je verschijnt. En denk maar eens aan de tijd waarbij je voorouders nog een hele tijd echt stil moesten staan en het “perfecte” plaatje moest worden vastgelegd. Dit zal nog onnatuurlijker hebben gevoeld en het kan heel goed dat je hiervan iets ervaart in je lijf, net zoals bij de aapjes die niet meer het trappetje opgaan om die overheerlijke banaan te pakken.
Daarom is het heel erg belangrijk om de tijd te nemen en om je weer te openen dat het leuk is om gezien te worden en dan voor de persoon die jij echt bent. Dat is waar het om gaat en dat is ook wat Lisa elke keer ervaart. Daardoor zal ze stapje voor stapje steeds meer rust gaan ervaren wanneer ik de fotocamera op haar richt.

Ja, ik wil nu ook gezien worden

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Liefs, Raquel

[contact-form-7 id=”1715″ title=”Contact_RO_pop-up”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2523″ title=”contact_algemeen”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2528″ title=”contact_contact”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2532″ title=”contact_personalbranding”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2534″ title=”contact_boudoir”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2541″ title=”contact_empowermentcoaching”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2884″ title=”contact_FotoCoaching”]

super krachtige portret foto van Margit Ceska gemaakt door empowerment fotograaf Raquel Ottensportretfoto van Joyce Ebbens branding specialist gemaakt door Raquel Ottens