Ikziemij

ik ontdek mijn geheimen van geluk

Het doel van Ikziemij is om meer in contact te komen met mijzelf, mijzelf te gaan zien om vanuit daar een bron van plezier & liefde aan te raken die mij in beweging zetten naar buiten toe.

Vanochtend wordt ik wakker om 04:30, Ik loop naar beneden en heb genoeg energie om het huis op te ruimen, het huis is al erg opgeruimd en ik hoef alleen maar een paar spulletjes in de vaatwasser te zetten, het dekentje van de bank weer netjes op te vouwen en de kussen op te kloppen en te ordenen. Ik was de avond ervoor, moe maar voldaan naar boven gelopen en het bed in gekropen, ik bedacht mij nog dat ik altijd een flesje water neerzet voor de volgende ochtend maar had geen puf meer om nog naar beneden te lopen, dit komt morgen vroeg wel en zo besefte ik mij deze ochtend dat ik mijn waterflesje zal gaan vullen uit de grote waterfilter die op het aanrecht staat te pronken. 1 van mijn laatste aanschaffen waar ik zo ontzettend blij mee ben!

Terwijl ik goed voor mijzelf zorg en het water in mijn flesje laat lopen, wordt ik langzaam wakker, het voelt nog te vroeg, maar toch ruim ik lekker de spulletjes op in huis en loop zachtjes weer naar onze slaapkamer, manlief ligt nog heerlijk te slapen en ik kruip weer in het warme bed.

Mijn gedachten zijn wakker en ze zijn mooi! Puzzelstukjes vallen samen en ze voelen helder. Ik voel hoe fijn de afgelopen dagen van rust voor mij zijn geweest. Op de momenten zelf kunnen ze soms lichtelijk als een soort van lui of laksheid voelen, terwijl ik heel goed weet dat het nu echt even de bedoeling is om rustig aan te doen en ik heb gemerkt dat ik deze rust periode heel erg liefdevol en vol overgave heb doorstaan.

Nu ik wakker in bed lig voel ik het effect van Ikziemij. Het effect van het zorgen voor jezelf. Doordat de relatie met mijzelf nu steeds krachtiger en vanzelfsprekender wordt, worden als vanzelf de relaties met alles om mij heen ook krachtiger en vanzelfsprekender en het voelt ineens zo logisch dat dit DE WEG is.

Ik stelde mijzelf vanochtend nog de vraag: “Zullen er meer mensen zijn die continu ergens bezig zijn, met het nut van het leven in te vullen? Ik heb zoveel momenten dat ik denk, Ja! nu gaat het lekker, ik leef! Alles valt samen nu klopt het. Alsof een soort vanzelfsprekendheid en rust hierin nog lang zijn plek niet heeft gevonden. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen, alleen worden ze milder.

Steeds meer ervaar ik dat ik de keuze maak:
IK WIL HET LICHT
Als mijn gedachten op volle toeren gaan, heb ik niet meer de drang om alles vast te willen houden, Ik wil het licht en vertrouw erop dat als ik iets nodig heb de gedachte vanzelf weer komt.

Als er een zware gedachte is, maak ik de keuze, ik wil het licht en ik neem mijn verantwoordelijkheid door meteen actie te ondernemen. Ik spreek mijn gevoel uit of ik zet de stappen, zodat het weer licht is.

Bijvoorbeeld, Ik had in januari JA gezegd tegen een training om online programma’s te gaan maken, Ergens voelde dit heel erg goed! En ergens wil een deel van mij ook een online programma gaan maken, toen er uiteindelijk het 1e filmpje met de 1e opdracht mijn mailbox binnenkwam en ik helemaal happy het filmpje startte, wist ik het ergens al. Ik wordt niet ge├»nspireerd.

Wat nu? Er ging een tijd overheen, destijds nam ik dus nog niet meteen de verantwoordelijkheid voor een zwaar gevoel ­čśë

Ik had even de tijd nodig voordat ik het inderdaad besefte, en na twee weken besloot ik toch een mail te sturen om mijn gevoel te uiten en wilde weten of er ook andere mogelijkheden waren, wellicht stoppen of overstappen naar een ander programma. Helaas kreeg ik geen respons. Toen liet ik het weer even en dus weer geen verantwoordelijkheid.

empowerment fotografe Raquel Ottens die een kopje thee vast heeft tijdens haar empowerment sessies voor meer zichtbaarheid

In dat stukje moneyflow kreeg
ik ook nog even een lesje
de laatste twee maanden.

Een paar dagen verder en wat gesprekken met mensen die ook dat programma volgden, toch weer actie en ik kreeg een bericht terug. Het was een kil bericht en ik voelde mij al die tijd totaal niet gezien, ergens zelfs buitengesloten. De sfeer was erg vervelend maar ik snapte het al wel. Ik wilde namelijk commitment! En daarom was ik met deze training begonnen en commitment kreeg ik ook. Niet op het gebied van online programma’s maken, maar wel op een paar hele mooie lessen.
1 Op mijn eigen zichtbaarheid
2 Op het stuk ondernemen vanuit een vrouwelijke energie
3 Op voelen hoe ik mijzelf wil laten zien
5 Op mijn verantwoordelijkheid nemen, door voor mijzelf te kiezen
6 Om te ervaren dat er nog twee heel verschillende werelden zijn, ook al vallen ze beide onder de noemer van geïnspireerd ondernemen. namelijk de meer mannelijke vorm en de vrouwelijke vorm en mannelijke in balans, ik ben er achter gekomen dat ik mag kiezen voor de meer vrouwelijke en tegelijkertijd in balans met het mannelijke! Yeeee!
7 Om bewust keuzes te maken op nog diepere stukken als zichtbaarheid, mijzelf, mijn geld mindset, mijn eigen werkelijkheid. Deze keuze maakte ik door o.a flink te gaan opruimen. Zoals bijvoorbeeld goed te kijken naar mijn facebook en social media uitingen. Wie wil ik wel volgen, wat maakt mij blij en geeft mij een licht gevoel. Al het andere weg ermee! En heel erg belangrijk voor mij, weg ermee vanuit lichtheid & overvloed.

Wat een mooi cadeau toch als je dit leest? Voor mij in elk geval zeker! En dat was die 650 euro elke maand voor een half jaar lang meer dan waard!

In dat stukje moneyflow kreeg ik ook nog even een lesje de laatste twee maanden.
Via een vriendin die het programma volgde hoorde ik dat er iemand was die een rechtszaak had aangespannen. Ergens voelde ik al een stemmetje, waarom betaal je nog steeds? Elke maand betaal je meteen de rekening, en wat krijg je ervoor? Ze willen je zelfs niet eens telefonisch te woord staan, ze verdienen het toch niet om meteen vanuit liefde door jou betaald te krijgen? Ik gaf deze gedachte een paar dagen de aandacht en had zelfs een telefonisch gesprek met de persoon die een rechtszaak had aangespannen, naja het bleek dat ze een advocaat had en ze vertelde heel krachtig, ik heb 6 lessen gekregen dus is het toch heel logisch dat ik voor 6 betaal en meer niet.
Hmmmm ja ergens voelde ik heel sterk haar overtuiging en wilde mijzelf ervoor openstellen of ik hierin ook iets moest veranderen. Voor mij volgde er alleen geen inspiratie vanuit lichtheid en overvloed om hierin stappen te ondernemen, in plaats daarvan werd het alleen maar zwaarder en zelfs mijn money mindset werd zwaarder. Tekort gedachten kwamen voorbij, want terwijl ik hierover aan het nadenken was had ik de een na laatste factuur niet meteen met liefde betaald. Ik had deze uitgesteld en het was inmiddels al 3 weken verder. Ik kreeg een mail dat mij betaling nog niet was voldaan. Dan kunnen ze wel iets van zich laten horen, flitste nog als gedachte voorbij. Ik besloot na het reageren op deze mail dat het klaar was. Een nieuwe keuze: (note: je kan elk moment opnieuw kiezen)
Ik kies voor overvloed, ik heb mega veel gekregen! en ik betaal met liefde meteen de laatste 2 facturen! Geen gemutst of mijn rekeningen die in de toekomst komen wel kan betalen, wat een onzin, hier kies ik niet voor en ik denk aan de woorden van Margriet Spijksma, Nu is nu en dan is dan .

Ik betaalde en he he, het was weer licht! Weer een mooi inzicht door deze keuze, thanks! En daaruit leerde ik meteen ook:
7 Bevestiging, het maakt niet uit welke vorm van coaching je volgt, elke vorm laat je groeien, als je er voor openstaat om het te zien. Mijn werkelijkheid is 1 grote speeltuin van spiegels en als ik deze aankijk, blijf ik continu van alles leren. Alles zit al in mij, alle kennis en het hoeft alleen maar zichtbaar te worden voor mijzelf.

neem de verantwoordelijkheid, dan is alles mogelijk.

Zeg ik nu dat je geen coaching meer hoeft te volgen? Nee juist niet. Ik zeg alleen dat ik er zelf nu op een andere manier naar kijk. Vanuit een ruimer gevoel. Een duidelijke keuze die ik elk moment maak om te ZIEN, wat heb ik nu nodig en welke stappen mag ik zetten. Om een keuze heel erg krachtig te maken is het juist ontzettend waardevol om te kiezen voor coaching op welk gebied dan ook, maar stel jezelf echt open want anders krijg je allemaal informatie maar als je nog steeds niet echt de stappen zet en niet de verantwoordelijkheid neemt, dan haal je er niet volledig uit wat je eruit kan halen.

Wil je snel en is het de tijd voor snel, dus niet omdat je ego snel wil maar omdat je vanuit jezelf voelt dat het nu snel mag, kies dan bijvoorbeeld voor een grote naam, begin bij de bron. Maar alleen als je echt de inspiratie voelt.

Ik sprak bijvoorbeeld een vrouw die dit ook had gedaan en ik merkte dat ik met mijn coaching ondanks dat ik mijzelf nu nog niet naast grote namen zet. precies hetzelfde aanraakte als deze coach en niet alleen dat, ik ging dieper en raakte meer aan en voelde dat de boodschap van deze grote naam nog niet helemaal echt binnenkwam. Er stond nog iets in de weg. En voelde dat het zo jammer is en dit is 1 voorbeeld maar ik heb veel vaker vrouwen gesproken en hoorde de mooiste verhalen, coaching, trainingen, workshops, lezingen, zo ontzettend veel. Veel meer dan ik ooit had gevolgd en… het leek wel alsof ze niks daarvan echt binnen hadden laten komen. Vanuit het hoofd, het ego werd een keuze gemaakt. Maar het lijf dan? Het allerbelangrijkste is het om in contact te zijn met jezelf, jezelf echt te zien zodat je vanuit inspiratie in beweging komt. alleen dan is er echt bewuste groei mogelijk, grote, heerlijke, lichte stappen. Tenminste dat is de keuze die ik heb gemaakt. Mijzelf ontwikkelen op een snelle en lichte manier. Het kan natuurlijk ook op andere manieren en 1 ervan, op een zware manier, trauma na trauma omhoog halen, heftige zware periodes waar geen eind aan lijkt te komen. Vanuit een overtuiging hardt te moeten werken om iets echt te kunnen. Nee! daar kies ik niet meer voor, jaren gedaan maar deze lichte manier bevalt mij veel beter!

Terwijl ik dit type voel ik ook heel sterk hoe mooi het is wat ik mag doen!
Ik maak niet alleen foto’s ik Zie mensen en ben een hele grote schakel in de weg naar het zien van zichzelf. Mijn foto’s zijn slechts een prachtige spiegel zodat dit werkelijkheid gaat worden, maar ook de energie die ik open, de woorden, oefeningen, alles wat ontstaat zorgt hiervoor. En het wordt alleen maar krachtiger, krachtiger omdat ik zelf continu doorga met het nog meer zien van mijzelf.

Zet voor jezelf nu een hele mooie stap door jezelf te vragen, wat in mij mag er vandaag zichtbaar worden?

xxx Raquel

Wil jij ook gezien worden?

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
Liefs, Raquel

[contact-form-7 id=”1715″ title=”Contact_RO_pop-up”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2523″ title=”contact_algemeen”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2528″ title=”contact_contact”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2532″ title=”contact_personalbranding”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2534″ title=”contact_boudoir”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2541″ title=”contact_empowermentcoaching”]

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!
Vul hieronder alvast  je gegevens in zodat we elkaar kunnen gaan zien.

xxx Raquel

[contact-form-7 id=”2884″ title=”contact_FotoCoaching”]

personal branding foto van Kirsten in denhaag de burnout coach gemaakt door Raquel Ottens in samenwerking met Alette de JongPersonal Branding foto van Margriet Spijksma gemaakt voor Raquel Ottens